OVERNATTING UTFLUKTER DISTANSER KLIMA FAKTA KONTAKT OSS

Gambia – et land du vil huske for sine flotte strender, frodige landskap og spennende opplevelser langs Gambiafloden.

Pointe Atlantic har gleden av å kunne tilby deg reiser til dette landet, som på tross av sin beskjedne størrelse har en stor tiltrekningskraft. Langstrakte sandstrender som innbyr til solbading, eller eksotiske opplevelser opp den 500 km lange Gambiafloden.

Gambia var en del av den store kolonistaten SeneGambia, hvor St.Louis var hovedstaden. Men, i 1779 erobret franskmennene den delen som i dag utgjør Senegal, og engelskmennene gikk med på å ha sin base i dagens Gambia – et landområde som utgjør kun 11.000 km2. Gambia var da i flere år en del av den engelske kolonien Sierra Leone, men ble i 1888 en egen engelsk koloni. Koloniseringen opphørte i 1965, og Gambia fikk sitt selvstyre i 1970 da Dawda Kairaba Jawara ble valgt til president. Gambia ble i 1994 rammet av et militær kupp, hvor dagens president Yahya Jammeh tok over makten. Han er fremdeles landets president, og det er relativt stabilt politisk i landet.

Gambia er også preget fra slave-handelen, og 25 km opp Gambiafloden ligger Kunta Kintes fødeby – Jufureh, kjent fra Alex Haleys berømte roman og TV-serie "Røtter". Her ble slavene samlet opp, før de ble sendt oppover til Gorée utenfor Senegal, hvor turen bar over Atlanterhavet for de som fremdeles holdt minstekravet til vekt og fysisk styrke.

Hovednæringen er jordbruk med hovedvekt på jordnøtter og husdyrhold. I tillegg er fiske en viktig næringskilde, men turismen er også en av Gambias viktigste inntektskilder for utenlandsk valuta.

Det nasjonale språket er engelsk, og det største lokale språket er mandinka. I tillegg finnes det ca. 10 språk som de ulike etniske gruppene snakker, men de fleste av disse snakker også noe wolof.

Landskapet i Gambia er lite variert, men preget av Gambiafloden med sitt grønne landskap rundt. Klimaet er tropisk, og det høyeste punktet er 53 meter.

Gambia har ett innbyggertall på ca 1,4 mill mennesker, hvorav ca 90% er muslimer (sunitter), mens resten er kristne, eller lokale religioner. De ulike religiøse og etniske gruppene lever side om side uten problemer. Det er lite fanatisme, noe som reflekteres i både liberal klesstil og levesett tilpasset et moderne samfunn.

Gambia har som Senegal ett rikholdig kulturliv, hvor musikk spiller en viktig rolle. Foruten tradisjonell afrikansk musikk, så har Gambia flere internasjonale rap- og reggae artister.

Pointe Atlantic gir deg muligheten til å oppleve dette lille, men innholdsrike landet. Vi kan tilby deg late dager på stranden, tilrettelagte rundreiser i Senegal/Gambia, eller opplev Gambia på en båttur opp Gambiafloden.