OVERNATTING UTFLUKTER DISTANSER KLIMA FAKTA KONTAKT OSS

Senegal – et land du sent vil glemme pga. sitt vakre landskap, mangfoldige opplevelser og gjestfrie folk.


Pointe Atlantic har gleden av å kunne tilby deg reiser til dette landet, som vi setter så stor pris på spesielt på grunn av sitt gjestfrie folk. Her kan du nyte late dager på stranden uten å måtte dele den med et hundretalls andre mennesker, eller du kan bruke ferien aktivt til å oppleve Senegals mangfoldige kultur og natur.

Portugiserne oppdaget området i 1444, og hadde monopol på gull- og slavehandel fra Vest-Afrika frem til 1550. Da begynte land som Frankrike, Nederland og Storbritannia å engasjere seg i handelen, og kampen mellom disse ble tøffere og tøffere.

Franskmennene grunnla byen St.Louis i 1659, og fra 1814 sikret de seg stadig større innflytelse over området. Koloniseringen opphørte i 1958, og Senegal fikk sitt selvstyre i 1960 da Leopold Sedar Senghor ble valgt til president.
Senegal har siden dette hatt et politisk stabilt styresett, og er i dag et av de få land i Afrika som har reell ytringsfrihet og demokratisk styresett.

Det nasjonale språket er fransk, og det største lokale språket er wolof. I tillegg finnes det utallige språk som de ulike etniske gruppene snakker, men de fleste av disse snakker også wolof. På de største turiststedene og i byene snakker mange engelsk, men det kan være lurt å ha med en liten fransk lommeparlør for å unngå de største misforståelsene.

Flateinnholdet i Senegal er 197 000 km2, noe som tilsvarer halvparten av Norges totale flateinnhold og med et innbyggertall på ca 10 millioner mennesker.

Hovednæringen er jordbruk, med hovedvekt på jordnøtter og husdyrhold. Med sin langsstrakte kyst er også fiske en viktig næringskilde, og det skjer en ganske omfattende eksport av fisk til Europa fra Senegal.

Senegal har et variert landskap – fra fuktig savanne i sør, via kupert terreng i øst, til tørr savanne og steppe i nord. Arkeologiske utgravninger tyder på at det har vært bosetting i Senegal i minst 15 000 år.

Ca 90% av befolkningen er muslimer (sunitter), mens resten er kristne eller lokale religioner. Det finnes lite
fanatisme blant muslimene i Senegal, noe som reflekteres i både liberal klesstil og levesett tilpasset et moderne samfunn.

Senegal har ett rikholdig kulturliv, hvor musikk og dans spiller en viktig rolle. Senegal-balletten holder opp-visninger verden over, og landets mest kjente sangstjerne i øyeblikket er Youssou N’Dour, som du kan oppleve på hans eget diskotek i Dakar hver helg så sant han ikke er ute på turné.

Pointe Atlantic gir deg muligheten til å oppleve de fleste områder av dette landet. Fra ferdig tilrettelagte rundreiser, spesialreiser, eller du kan selv sette sammen din egen ferie ved å velge hoteller og severdigheter ut i fra innholdet i vår katalog.